3 chestii care să te ajute să notezi mai cu spor

La școală sau la muncă, trebuie să acceptăm că, după vârsta de 7 ani, succesul se învârte destul de mult în abilitatea de a nota informațiile relevante. Abilitate care, dacă mă întrebați pe mine, duce ușor în artă, întrucât e un balans fin între a-ți crea patternuri și triggere de memorie, dar și de a structura informațiile astfel încât alți oameni să le poată parcurge și înțelege ușor, dacă e nevoie. 

Și dacă sunteți ca mine, adică ușor mai mult aerieni și cu o ținere de minte sub nivelul mării, sunt sigură că ați încercat câte și mai câte variante de a face toată treaba asta să funcționeze.

Eu una am ajuns la un mix de sisteme, care mă ajută să îmi organizez informația într-un mod curat și clar. Și zic un mix de sisteme pentru că, ce am descoperit pe parcurs e că am nevoie de mai multe modele pe care să mă axez în direcția asta, pentru a putea face rotițele să se-nvârtă într-un mod cât mai cu moț.

Trec în revistă trei din ele, care m-au ajutat cel mai și cel mai mult în ultimii ani. A se nota, toate sfaturile pe care le dau trebuie luate cu un gram de sare. Adică nu aplicate mot-a-mot, ci ușor ajustate în funcție de nevoile fiecăruia 🙂

  • OneNote – oricine are acces la pachetul de la Microsoft sigur, sigur are în calculator și OneNote-ul. Mie mi se pare agenda electronică perfectă, pentru că pe lângă faptul că partea de editare e similară cu cea din Word (facil de parcurs de la o etapă încolo), dar vine cu o sumedenie de template-uri care să îți facă viața mai ușoară. De la simplitatea unui To Do List mereu la îndemână, până la posibilitatea de a scrie întregi proiecte organizate frumos în toți pillarii importanți, OneNote e cu adevărat acea singură notiță la care te poți întoarce iar si iar. Și ca să nu ne facem griji, aplicația merge super pe Windows sau pe Mac și poate fi sincronizată pe orice dispozitiv mobil.

 

  • Agenda cu foaie velină – pe mine mă doare capul de la orice foaie de hârtie cu liniuțe și pătrățele. Poate că e durerea cu care am rămas după liceu, dar am așaaaa…o ușoară alergie la orice bucățică de hârtie care e liniată. De aceea prefer agendele cu foaie velină care mă ajută să îmi structurez informația așa cum am eu nevoie, în fiecare moment. Vreau să notez ceva? Simplu. Vreau să scot ceva în evidență? Pac, un sticky note de la care nu o să mă doară capul că nu e aliniat cu vreo dungă. Mă plictisesc? Am la mine mereu locul perfect unde pot să mâzgâlesc. O car după mine peste tot pentru că mi se pare unealta perfectă de extindere a memoriei. Asta și pentru că, pentru a fi complet sinceră și da, recomandând în continuare OneNote ca numărul 1, cred că soluțiile electronice pot fi ușor deranjante și distruptive ca metodă de notat în timpul unei întâlniri.
  • http://reviseordie.com

 

  • bullet journal – asta e varianta mea preferată pentru că mă ajută să rămân organizată și să exercit așa zisul mindfulness. Recomand varianta aceasta în special pentru proiectele personale și viața de zi cu zi, pentru că te ajută foarte mult să urmărești progresul zilnic a unor anumiți indicatori. Bașca, că tot am o nouă teorie preferată, ajută millenialul din tine să își gâdile măcar un pic nevoia de gratificare instantanee, prin simplul fapt că la fiecare mișcare mai tragi o linie, mai colorezi un pătrățel. Și pentru că mi se pare o variantă super mișto de luat notițe și avut grijă ca totul să meargă ca uns, vă las mai jos un video care explică exact cum funcționează această ustensilă.

Sper că v-a(m) fost de folos cu cele de mai sus. Spor la notat!

Un gând despre „3 chestii care să te ajute să notezi mai cu spor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.