15 minute de procrastinare care te vor face mai productiv

Aaaa, productivititate…acest concept atât de greu de definit, atât de departe, atât de dorit.

Uneori e foarte greu să te menții productiv pe perioade lungi de timp. Fie că vine vorba de muncă, de școală sau de scrisul pe blog, productivitatea vine în valuri și arta stă în a te cunoaște suficient de bine încât să îți poți modela programul și proiectele în funcție de cum știi că vei reacționa. 

În primul și în primul rând, ce am observat eu la mine e că dacă e vreun pat sau posibilitatea existenței unui pat în apropiere, nivelul meu de a vrea să fac ceva se scufundă. Trebuie să te înconjori de lucruri dinamice și care să te facă să vrei să fii în parametrii optimi.

Și dacă suntem la subiectul „mediul înconjurător”, un alt fapt pe care l-am identificat în ceea ce mă privește este că am nevoie de zgomot ambiental diferit în funcție de ceea ce fac. Dacă lucrez la o prezentare sau ceva creativ e mai mult ca binevenit un pic de zumzet uman: fie vocile colegilor din jur, zgomotul de fundal dintr-o cafenea sau, în cazul de față, vocile copiilor care se joacă în părculețul din spatele blocului. Bineînțeles, nimeni nu poate lucra în timp ce vecinul de la 2 decide să dea găuri în toți pereții pe care îi are în grijă, dar cred că urechile noastre au nevoie, din când în când, de un semnal că nu ne aflăm într-un mediu complet steril.

Acum, dacă am ceva mai dificil de făcut, cel mai sfânt pentru mine e să-mi bag căștile în urechi și să dau drumul la ceva ce creierul meu nu poate neapărat analiza. O melodie cehească, de exemplu. O recomand pe asta:

Pentru că se apropie cu viteză (știu că nu vreți încă să acceptați) sesiunea și, pentru unii BAC-ul, las mai jos câteva materiale care sper eu că vă vor ajuta să treceți peste leneveașă și să intrați în starea de „doer”.

  1. 15 (CINCISPREZECE) pași spre a învinge procrastinarea – infografic în engleză aici
  2. Un exercițiu de 1 minut care să te ajute să devii mai productiv – articol în engleză aici
  3. 18 metode ADHD-friendly de a face lucrurile să se întâmple – download gratuit aici; nu știu de ce îl recomand pe ăsta, când eu nu cred în ADHD, dar hai că merge.
  4. Cum să ne oprim din procrastinat – video aici
  5. Și dacă nici asta nu merge, un video de hipnoză aici

Hai, să vă fie de bine, cum ar veni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.