Cu cât dai kilu’ de anorexie?

Îmi imaginez că procesul de denumire a unui produs e o chestie complexă. Cam ca orice altceva de altfel.

De aia nu mă îndoiesc că durează mult, mai ales în industria pharma, să ajungi la acel nume perfect pentru un medicament, care să exprime exact ceea ce face, cu ce se mănâncă (eventual la propriu) și cât de minunat este. 

Doamnelor, fetelor, în cazul în care ceva lipsea din viața dumneavoastră – sau poate în cazul în care aveați prea mult: acum exista Anorex! Da, da, noul trend e să dai bani și să iei și boala, poate nu avem suficiente pe cap.

Cum functionează? Ei bine, acest medicament MINUNE împiedică grăsimea să se formeze în organism. Pentru că reduce pofta de mâncare prin influențarea hormonilor numiți leptină și grelină – citez de pe site, nu sunt deșteaptă.

Și dacă tot am menționat site-ul – e un cuib de informații prețioase pentru doritoare. Probabil veți fi interesate de testimoniale, pe care le găsiți de îndată. Puteți citi mai multe despre Gabriela, de exemplu, care seamănă incredibil de bine cu Bianca Dragușanu. Sau puteți trece prin testimonialul Mariei, care a avut norocul să se nască clona identică a modelului Anne Vyalitsyna, nevasta lui Adam Levine – sau cel puțin mie așa mi se pare.

Lăsând gluma la o parte, ce mi-a plăcut cel mai mult din această delicioasă lectură matinală a fost să descopăr că cei responsabili de concept și implementare, aka agenția, și-au pus numele maaaaare, mare, să vadă toată lumea ce pot face ei.

Fetelor, doamnelor, eu nu mai pot.

Un gând despre „Cu cât dai kilu’ de anorexie?

 1. Ăăă…nici nu știu cu ce să încep mai întâi! :)) În primul rând, într-o țară slab dezvoltată se dezvoltă piețele cel mai bine. Iar piața OTC-urilor (cum se numesc suplimentele alimentare) este, fără doar și poate, înfloritoare și mizează exact pe lipsa de educație. Nu te uita că X are jobul nu știu care și, cel puțin teoretic „trebuie” să fie o persoană cu creirii la ea. Că o să te izbească realitatea în față. Profilul consumatorului arată că nu merge la medic la controale preventive. Merge (eventual) punctual, dacă nu mai poate de durere de nu știu ce. Altfel nu. E valabil și pentru femei și pentru bărbați. Și caută să meargă la consultații decontate, pentru advertisingul românesc l-a sau a învățat-o că poate obține / merită să aibă parte de cele mai bune chestii la cel mai mic preț. Iar despre asta am scris aici: https://theamelie.wordpress.com/2018/05/24/serviciile-medicale-sunt-ca-detergentii/
  Mai arată că vrea rezultate „minune” (adică peste noapte), cu zero implicare și zero efort. Și, ce e cel mai grav, e că se automedichează din ce citește pe „Sfântul Google” sau pe „Sfântul Facebook” sau din ce i-a recomandat un / o prieten(ă). Din păcate efectele nu se văd imediat. De efectele adverse spun. Alea apar în timp și după mult timp. Nici o „dietă” de pe lumea asta nu poate avea efecte dacă:
  – nu pleacă de la istoricul medical al fiecărei persoane + analize care să arate exact pnctul din care se pleacă
  – nu este un plan de nutriție
  – planul de nutriție nu se transformă într-un stil de viată (chestie care se întâmplă cam într-un an, un an și jumătate – pentru că nu e suficient doar să schimbăm niște reflexe alimentare, ci trebuie să le transformăm în stil de viață ca să nu mai revenim la vechile obiceiuri)
  – planul de nutriție nu este însoțit de mersul la psiholog care ne poate ajuta să identificăm de ce până atunci am adoptat un stil de viață, de ce ar trebui să muncim ca să-l schimbăm și cum să ne menținem noul stil de viață
  – planul de nutriție și mersul la psiholog nu sunt suficiente. Ele trebuiesc însoțite de mișcare și nu de oricare și nu făcută de capul nostru, ci sub îndrumarea unui kinetoterapeut
  – și nu în ultimul rând, de mersul la dermatolog. Pentru că, odată ce începem să ne schimbăm stilul de viață, vom vedea niște semne pe fața noastră, pe mâini, pe picioare, mă rog, cam peste tot, iar dermato-estetica, prin procedurile sale contribuie la menținerea sănătății pielii.
  De exemplu asta: https://bioterramed.ro/good-life-programul-care-iti-schimba-viata-bine/
  Acum pe parte de promovare, namingul unui produs este un proces complex. Dar și în publicitate și în marketing lucrează oameni. Care și ei vor rezultate rapide, cele mai bune la cele mai mici prețuri, pentru că fac parte din același tip de societate lipsită de cultură și educație. Furtul de imagini este o practică la noi pentru că, din nou, nu există o cultură și pentru că la noi nu sunt controale eficiente ale pieței. Chiar în această vară persoane publice precum Corina Dănilă ori Mirabela Dauer au semnalizat public, pe Fb că există o tante care le-a furat pozele și se laudă că datorită „dietelor” ei și a programelor ei „spirituale” aceste vedete au slăbit și arată impecabil. Bun, oamenii au încercat să le ajute raportând pagina acelei individe și, ce să vezi, FB le- arăspuns tuturor ca individa aia nu încalcă Community standards. De ce? Pentru că, în esență FB este structurat și funcționează pe modelul american. Pentru că aia nici nu iși pun problema că fiecare țară are specificul ei sau că există grupe de țări „pe grupe de tipologii sangvine” – cum le zic eu, care funcționează cam pe același calapod.
  În esență noi suntem cam în Epoca de piatră și de aceea toată lumea se pricepe la orice când, de fapt, nu se pricepe la nimic, piața în ansamblul ei arată așa cum arată. Avem cale lungă de bătut… 🙂
  BTW cine e celebra agenție? :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.